Od pondelka 5. augusta do piatku 9. augusta sme z dôvodu letnej dovolenky zatvorení!!

Prečo používať elektrické sušiče rúk?

News 26 July 2023 CitroenAir CZ

V čase, keď sú udržateľnosť a šetrnosť k životnému prostrediu kľúčovými otázkami, sa elektrické sušiče rúk stávajú čoraz obľúbenejšou voľbou vo verejných a súkromných umyvárňach. Tieto inovatívne zariadenia ponúkajú nielen pohodlie rýchlo vysušených rúk, ale prinášajú aj významné úspory energie a zníženie nákladov.

Elektrické sušiče rúk

Sušič rúk je elektrické zariadenie, ktoré sa používa na rýchle a účinné sušenie mokrých rúk pomocou prúdenia vzduchu. Vďaka svojej odolnosti a hygienickým výhodám sú sušiče rúk obľúbenou náhradou za tradičné papierové uteráky.

Efektívna spotreba energie

Jednou z najvýznamnejších výhod elektrických sušičov rúk je ich efektívna spotreba energie v porovnaní s používaním tradičných zásobníkov na papierové uteráky. Výroba, preprava a skladovanie papierových uterákov si vyžaduje suroviny, čo spôsobuje značnú uhlíkovú stopu. Elektrické sušiče rúk fungujú na elektrinu a nevyžadujú neustále dopĺňanie surovín. Moderné sušiče rúk sú navrhnuté tak, aby minimalizovali spotrebu energie, čo z nich robí udržateľnú voľbu pre potreby sušenia rúk.

Zníženie množstva odpadu a vplyvu na životné prostredie

Používanie elektrických sušičov rúk pomáha výrazne znížiť množstvo odpadu. Každý rok sa vyhodí obrovské množstvo papierových uterákov, čo nielenže zaťažuje životné prostredie, ale spôsobuje aj vysoké náklady na ich likvidáciu. Na druhej strane, elektrické sušiče rúk neprodukujú žiadny odpad, ktorý by sa musel vyhadzovať, čo z nich robí ekologickú alternatívu.

Nižšie náklady na údržbu a prevádzku

Hoci počiatočné náklady na inštaláciu elektrických sušičov rúk môžu byť o niečo vyššie ako pri tradičných zásobníkoch na uteráky, z dlhodobého hľadiska ponúkajú výraznú úsporu nákladov. Elektrické sušiče rúk si vyžadujú menej údržby ako tradičné zásobníky. Správa budovy a údržba sa tiež nemusia starať o pravidelné dopĺňanie papierových uterákov, čo šetrí čas a zdroje.

Jednoduché a hygienické používanie

Elektrické sušiče rúk sú rýchlou a hygienickou alternatívou uterákov. Znižujú riziko krížovej kontaminácie, pretože používatelia nemusia prichádzať do kontaktu so zásobníkom alebo likvidovať použité uteráky. Moderné sušiče rúk sú vybavené pokročilou senzorovou technológiou, ktorá umožňuje ich automatické spustenie a zastavenie pri detekcii rúk. To podporuje lepšiu hygienu rúk vo verejných priestoroch a môže pomôcť znížiť šírenie baktérií.

Môžu sa používať v rôznych prostrediach

Elektrické sušiče rúk sú vhodné do rôznych prostredí a na rôzne miesta vrátane reštaurácií, kancelárií, letísk, nákupných centier, škôl a nemocníc. Sú k dispozícii v rôznych modeloch a dizajnoch, čo umožňuje ich bezproblémovú integráciu do rôznych prostredí umyvární.

 

Úspora energie a zníženie nákladov sú len niektoré z mnohých výhod, ktoré elektrické sušiče rúk ponúkajú. Okrem udržateľnosti a účinnosti pomáhajú aj zlepšovať hygienu a znižovať vplyv na životné prostredie. Ako praktická a ekologická možnosť ponúkajú elektrické sušiče rúk riešenie výhodné pre všetkých používateľov a správu budov. Prechodom na túto modernú technológiu sušenia rúk môžeme všetci prispieť k ekologickejšej a čistejšej budúcnosti.

Rôzne typy elektronických sušičov rúk

Sušiče rúk Hands-in

Používatelia vložia ruky do otvoru osušovača rúk a ten ich vysuší rýchlym prúdom vzduchu, pričom kvapky vody zachytí sušič, takže voda neskončí na podlahe. Sušiče rúk Hands-in sú výkonnejšie a hygienickejšie a často sa dodávajú s filtrami HEPA. Vďaka svojej účinnosti a rýchlosti sú ideálnou voľbou pre moderné umyvárne.

Automatické sušiče rúk

Automatické sušičky rúk sú moderným a hygienickým riešením na sušenie rúk. Tieto sušiče rúk sú vybavené inteligentnými senzormi a aktivujú sa hneď, ako zaznamenajú ruky. Horúci vzduch zaisťuje rýchly čas sušenia a minimalizuje riziko krížovej kontaminácie. Vďaka ich automatickej prevádzke sú ideálne pre rušné verejné priestory a prispievajú k čistejšiemu a bezpečnejšiemu prostrediu.

Sušičky rúk Wash + Dry

Wash+dry je inovatívne riešenie, ktoré kombinuje sušičku a vodovodný kohútik v jednom. Toto riešenie vám umožňuje umývať si ruky a zároveň ich sušiť na jednom mieste. Na podlahu tak nekvapká voda a zároveň tento typ sušičky šetrí miesto. Tieto sušiče sú preto vhodné na miesta, kde je dôležitá úspora miesta a optimálna hygiena, ako sú menšie toalety alebo veľmi frekventované verejné toalety.

Špecifické sušiče rúk

Existujú aj špecifické sušiče rúk, ako napríklad Sušič rúk PureDri od spoločnosti Bobrick, ktorý súčasne dezinfikuje nielen vaše ruky, ale aj vzduch na toalete. Alebo Dyson Airblade 9kj sušič rúk, tichý a úsporný sušič rúk od spoločnosti Dyson, ktorý na sušenie používa zakrivené výstupy vzduchu.